ukrania cl ballet logo
SVANESØEN
Musik: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Kunstnerisk ledelse: Ivan Zhuravlev
 

Det er en ære at vi igen får The Ukrainian Classical Ballet fra Kyiv til Danmark. I den forgangne sæson, modtog publikum kompagniet med stående ovationer i hele Skandinavien, Tyskland og Holland.

Det er en fantastisk oplevelse at se dem opfører en af de mest elskede og populære balletter Svanesøen, med den smukke musik af den russiske komponist Pyotr Ilyich Tchaikovsky og det er en rigtig fin historie der ligger bag deres besøg. Men må man overhovedet danse Svanesøen lige nu?
Udklip fra pressemeddelelse

I Danmark har vi valgt at boykotte russiske institutioner og nulevende, pro-russiske kunstnere, men vi præsenterer fortsat russiske ”klassikere”. 


I Ukraine er det anderledes. For kort tid siden slog National Opera of Ukraine en advarsel op på sin hjemmeside, hvor det oplyses, at Ukraines nationalballet intet har at gøre med flere af de balletforestillinger, der turnerer rundt i Europa under kompagninavne som bl.a. Kyiv Grand Ballet og Ukraine National Ballet. Her understreges også, at nationalballetten har fjernet balletter til musik af russiske komponister. Dette er sket på opfordring af Ukraines kulturminister Oleksandr Tkatjenko, der i december krævede Tjajkovskijs musik fjernet, indtil krigen er slut. 

Krigens censur har dog ikke taget modet fra Ukrainian Classical Ballets kunstneriske leder, Ivan Zhuravlov, der har samlet sit kompagni af hovedsagelig ukrainske flygtningedansere i Polen og herfra er det lykkedes ham, at arrangere denne turné med SvanesøenNoget skal danserne jo leve af. Det er al ære værd i denne svære tid, hvor de mandlige ukrainske balletdansere kun må forlade landet for at danse på kunstnervisa i et par måneder ad gangen og frygten trives. 


Svanesøen har haft forskellige slutninger. I den oprindelige version af Marius Petipa og Lev Ivanov fra 1895 endte balletten ulykkeligt. Svaneprinsessen druknede og prinsen stod alene tilbage. Herefter blev der skabt opsætninger, hvor svaneprinsessen og prinsen symbolsk bevægede sig ud i søen og dør sammen. I sovjettiden kom der versioner, hvor troldmanden blev overmandet og hvor prinsen og svaneprinsessen fik hinanden. 

I Ivan Zhuravlovs udgave bliver troldmanden Rothbart den store taber. Troldmanden og prinsen kæmper fysisk mod hinanden til sidst, mand mod mand, og det lykkes for prinsen at flå Rothbarths ene vinge af. Den manglende vinge bliver troldmandens død og herefter kan prinsen og svaneprinsessen alligevel få hinanden. Eller udtrykt med krigssymbolikken: Efter kamp, vil Rusland få flået sin vinge af og Ukraine vil vinde krigen. 


Svanesøen 2024 2
 
Kulturlivet i Ukraine er stort set ikke eksisterende pga. krigen. Lad os håbe at det snart slutter, så Ukraine igen kan blomstre som selvstændigt og stolt land og som en af verdens stærkeste balletnationer. Imellem tiden kan man støtte lidt op om det, ved at købe billetter til denne smukke opførsel, proppet med ildsjæle og fantastiske dansere, der bare gerne vil optræde og vise deres kunst.
 

De bedste pladser midt for i salen, er taget fra til ArtSales og vi tilbyder vores kunder rabat på billetterne
falkonersalen logo yellow

23. januar 2024 kl. 19:30

ArtSales særpris pr. A-billet……………………………......….kr. 580,-
ArtSales særpris pr. A-billet ved køb af min. 10 stk. kr. 555,-

Priserne er inkl. moms & alle gebyrer
normalpris kr. 630,-

 

 logo maske
BETINGELSER


DU SKAL VÆRE TILMELDT VORES NYHEDSBREV, FOR AT KUNNE BENYTTE VORES TILBUD: TILMELD
BESTILLING & BETALING
Send navnadressetelefonnummer og antal pladser pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Inden for 24 timer på hverdage, sender vi dig en faktura pr. mail til betaling netto/kontant. Fakturaen bekræfter samtidig at billetterne er reserveret til dig og hæfter nu for din bestilling.


RESERVATION UDEN BINDING
Har du brug for nogle dage til at invitere flere personer, skriver du det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. samt navnadressetelefonnummer og hvor mange pladser det realistisk drejer sig om.

Vi tager pladserne fra til dig og mailer den dato, hvor din reservation udløber. Inden udløbsdatoen skal du kontakte os med det endelige antal. 
Du hæfter nu for din bestillingen og vi sender vi dig en faktura til betaling netto/kontant. 


BILLETTER
Når vi har registreret din betaling og modtaget billetterne fra arrangøren, sender vi dem til dig pr. mail. Der kan gå lidt tid, da vi modtager billetterne samlet, men senest 2 uge før koncerten og de er taget fra til dig.
 

AFLYSNING
Er vi nødsaget til at aflyse, får du det fulde beløb retur inden for 7 bankdage, eller du kan beholde dine pladser til en evt. ny dato.logo maske

ARTSALES ANDRE ARRANGEMENTER
ArtSales  •  info@artsales.dk  •  tlf. nr. +45 39 40 14 44