Chr.Borg slot logo
 

RUNDVISNING PÅ CHRISTIANSBORG SLOT
I KONGEHUSETS REPRÆSENTATIONSLOKALER & MIDDAG PÅ RESTAURANT TIGHT
CHRISTIANSBORG SLOT - RUNDVISNING
Fra balkonen på Christiansborg Slot blev Kong Frederik udnævnt til Konge af Danmark d. 14. januar 2024 og han blev hyldet og fejret af hele Danmark. Det var en fantastisk dag både for Kongefamilien og resten af Danmark!
På nedenstående udvalgte datoer, kan du komme op i Tronsalen hvor balkonen er. Det er kun ganske få forundt at træde ud på balkonen, men med lidt afstand, kan du kigge ud og måske få en fornemmelse af hvad der mødte vores nye Kongefamilie.Hovedstadens kanaler snor sig rundt om kongerigets kerne, Christiansborg Slot. En prægtig bygning, der danner smukke rammer for Kongens officielle rolle. 

Indenfor i De Kongelige Repræsentationslokaler modtager Kongen og Dronningen statsoverhoveder fra udlandet, ligesom få danskere også kommer i audiens her. Kongen underskriver landets love her, afholder nytårskur, statsbesøg og regentjubilæer, ligesom Kongefamiliens forgængere har gjort det i århundreder.

Vi kommer i Tronsalen, hvor regentparret tager imod konger, præsidenter og ambassadører. Vi ser Fløjlsgemakket med de kostbare silketapeter.
Vi besøger den smukke Riddersal, der er slottets hjerte og danner ramme om de store kongelige fester. Riddersalen er bl.a. udsmykket med Bjørn Nørgaards 17 farvestrålende gobeliner, der var en gave til Dr. Magrethe da hun blev 50 år, og som tilsammen fortæller 1.100 års Danmarkshistorie fra vikingetiden til år 2000.
 
Vi besøger også Kongens Håndbibliotek med en del af Kongehusets private samling, der folder sig ud på 3 hyldekilometer (som de har en del af) og rummer bogskatte som signerede førsteudgivelser af H.C. Andersens eventyr. 
Biblioteket er også blevet brugt til møder, frokoster og teselskaber af Dr. Margrethe m. fl.

Vi skal se Fredensborgsalen og det verdensberømte Flora Danica stel, man mener blev bestilt af Christian den 7. og som stadig bruges til nogle Kongelige tafler.

Vi ser Alexandersalen der også danner ramme om mindre middage, frokoster, receptioner og endelig besøger vi Taffelsalen med det smukke mahognibord der har plads til 52 siddende gæster.


Foto 8 Foto 6 Foto 7 Foto 13 Foto 11

Rundvisningen starter kl. 17:00 og tager ca. 1 time.
Mød op i Prins Jørgens Gård 5, 5 min. før rundvisningen starter, da vi starter til tiden. 
Store tasker og paraplyer m.m. må ikke medbringes i De Kongelige Repræsentationslokaler af sikkerhedshensyn og af hensyn til skrøbelige interiører og gulve. Det er tilladt at fotografere til privat brug. Der er adgang til toiletterne i De Kongelige Repræsentationslokaler under besøget.

Der findes begrænsede parkeringsmuligheder i Slotsholmsgade og langs Frederiksholms Kanal men ellers i parkeringskælderen ved BLOX, der ligger 5 minutters gang fra slottet. Tight logo bla baggrund lille
Efterfølgende middag
Hyskenstræde 10, 1207 København
2 min. gang fra Christiansborg Slot

Efter rundvisningen er der reserveret bord til jer på Restaurant Tight fra kl. 18:15, kommer I først 18:30, venter de stadig på jer.


MENU

mad Okse   mad Kulmule   mad Aubergine
 
Grambogaard oksetykstegsfilet med pommes Dauphinoise, Madeira reduktion, stuvede marksvampe, marinerede skovbær og braisseret porre

Alternativer til pescetarer og vegetarer
Pescetarer: Kulmulefilet med jomfruhummerbisque, små dampede kartofler, grønne asparges og braisseret porre med hasselnød og lime
Vegetarer: Gratineret aubergine bagt i lag med ratatuille. Hertil pommes Dauphinoise, stuvede marksvampe, rosmaringlace, marinerede skovbær og friterede pastinakker

Til maden serveres et glas rød Quattro conti (primitivo), et glas Sileni (Sauvignon blanc), en sodavand eller en af vores 5 forskellige fadøl fra Nørrebro bryghus. Derudover er der vand på bordene og en kop kaffe eller the efter middagen.
 
 OBS! 
Man får serveret Grambogaard oksetykstegsfilet med mindre man senest 8 dage før, giver besked til ArtSales om, at man istedet ønsker Kulmulefilet eller Gratineret aubergine, herefter kan det ikke ændres.Bordet på Restaurant Tight er reserveret til jer frem til kl. 19:45, hvor de siger tak for i aften.
Chr.Borg slot logo


Onsdag d. 7. maj 2025
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45

Torsdag d. 8. maj 2025
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45
 

Pr. person inkl. rundvisning & middag.................................kr. 495,-

Inkl. moms & alle gebyrer

Står datoen med lys grå, betyder det at der er udsolgt.
 

logo maske

BETINGELSER


DU SKAL VÆRE TILMELDT VORES NYHEDSBREV, FOR AT KUNNE BENYTTE VORES TILBUD: TILMELD


BESTILLING
Send navnadressetelefonnummerdato og antal pladser pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Du hæfter nu for din bestilling.
Inden for 24 timer på hverdage sender vi en mail der bekræfter, at billetterne er taget fra til dig, så du kan sætte kryds i kalenderen. MINIMUMS DELTAGELSE & BETALING

Der er plads til få ved hvert arrangement, da alle skal have noget ud af det. Dog kræver arrangementet et min. antal deltager, for at kunne gennemføres. Vi sender dig først en faktura pr. mail til betaling netto/kontant, når der er tilstrækkeligt med tilmeldinger. 
Skulle vi være nødsaget til, at aflyse et arrangement på den dato du har valgt, pga. manglende deltagelse, får du allersenest besked en uger før.


RESERVATION UDEN BINDING

Har du brug for et par dage til at invitere flere personer, sender du navnadressetelefonnummer og dato samt hvor mange pladser det realistisk drejer sig om til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vi tager pladserne fra til dig og mailer den dato, hvor din reservation udløber. Inden udløbsdatoen skal du kontakte os med det endelige antal. 
Du hæfter nu for din bestilling
en og vi sender fakturaen pr. mail jf. ovenstående.


BILLETTER
Når vi har registreret din betaling, sender vi jeres voucher pr. mail.
 

AFLYSNING
Er vi nødsaget til at aflyse, får du det fulde beløb retur inden for 7 bankdage, eller du kan beholde dine pladser til en evt. ny dato.


OBS!
Da Christiansborg Slot bliver benyttet af Kongehuset til repræsentation, kan der ved særlige lejligheder forekomme aflysninger. I tilfælde arrangerer vi en anden rundvisning eller du får din billet refunderet.
ARTSALES ANDRE ARRANGEMENTER

 
ArtSales  •  info@artsales.dk  •  tlf. nr. +45 39 40 14 44