Royal Monogram of King Christian IV of Denmark.svg

EKSKLUSIV RUNDVISNING I KONGERNES LAPIDARIUM I CHRISTIAN 4.'s BRYGHUS
& MIDDAG PÅ RESTAURANT TIGHT
CHRISTIAN 4.'s BRYGHUS
En spændende og sjovt besøg i Kongernes Lapidarium midt i København.

I Christian 4.s gamle bryghus står mere end 350 gamle kongelige skulpturer. Skulpturerne har stået i de kongelige haver og slotte og kastet glans over kongemagten, indtil tidens tand truede med at udrydde dem. Siden er de alle blevet indsamlet og rykket ind i Bryghusets rustikke hvælvinger.

Christian 4.s Bryghus ved Frederiksholms Kanal er en af Københavns ældste bygninger og har haft mange forskellige funktioner gennem tiden. Bygningen blev i 1608 anlagt som bastion af Christian 4., siden omdannede han den til Bryghus og fra 1767 blev den brugt som magasin. 

Først havde bygningen kun 2 etager med fladt tag, stueetagen og det der i dag hedder stenloftet. Da Chr. 4. lavede det om til bryghus, blev der bygget flere lofter, på som skulle bruges til tørring og spirring af humlen til øllet. Der er 5 ekstra lofter, hvorfor bryghuset har det særlige brede og store tag. 

Trappen man går op af fra stueetagen op til stenloftet, var en gammel skorstensskakt fra da det blev brugt som bryghus.

Christian 4.'s første plan var at bygningen skulle være en bastion, der skulle beskytte hovedstaden mod fjendens kugler. Men Christian 4. var som bekendt en byggeglad herre, så inden bastionen overhovedet kunne komme på prøve, var han allerede i gang med at anlægge Christianshavns volde, en kæde af befæstnings- og forsvarsværker uden om bastionen. 

Efter opførelsen af voldene blev bastionen overflødig og hvad gør en bygge- og ølglad konge så? Han bygger selvfølgelig bastionen om til et stort bryghus, så der kunne produceres øl til de mange tørstige soldater.

I dag bruges den gamle bygning til at opbevare, vedligeholde og udstille gamle, kongelige skulpturer fra statens slotte og kongelige haver i hele landet. Efter mange år under åben himmel er de gamle skulpturer gået i forfald og er derfor blevet erstattet af nyhuggede versioner ude på de oprindelige steder.
 
Men de originale skulpturer og har været vidne til meget gennem tiden og vi skal vises rundt af en vidende guide, der både fortæller om udvalgte og særligt kendte skulpturer og det imponerende gamle byggeri midt i København. En fantastisk flot og sjov oplevelse.
 

Foto2  Foto3  Foto4  Foto5Foto6Foto7Foto8Foto9

Rundvisningen starter kl. 17:00 og tager ca. 1 time.
Mød op ved indgangen til Bryghuset, Frederiksholms Kanal 29, 10 min. før rundvisningen starter, da vi starter til tiden. 

Der findes begrænsede parkeringsmuligheder i Slotsholmsgade og langs Frederiksholms Kanal men ellers i parkeringskælderen ved BLOX, der ligger 5 minutters gang fra Bryghuset. Tight logo bla baggrund lille

Efterfølgende middag
Hyskenstræde 10, 1207 København
10 min. gang fra Christian 4. Bryghus

Efter rundvisningen er der reserveret bord til jer på Restaurant Tight fra kl. 18:15, kommer I først 18:30, venter de stadig på jer.


MENU
man kan vælge mellem...

Laks  Kød  Vegetar

Citronbagt
 laks 
Lemon butter-sauce, braisseret porre, asparges og små kartofler vendt med krydderurter.

alternativt...
Mørbrad af gris
Kartoffelgratin, cidersaucebraiseringssauce, ristede svampe og salat med tyttebær, hasselnødder og appelsin/honning vinaigrette.

eller...
Jordskokke mille-feuille med artiskok  
Bagte rodfrugter med romesco-sauce, hvidløgsbagte tomater og fyldte gratinerede marksvampe.

Drikke
Til maden serveres et godt glas rød eller hvidvin, en sodavand eller en af vores 5 forskellige fadøl fra Nørrebro bryghus. Derudover er der vand på bordene og en kop kaffe eller the efter middagen.


OBS! 
Man får Citronbagt Laks medmindre man, helst ved bestilling men ellers senest 8 dage før, giver ArtSales om man ønsker Mørbrad af gris eller Jordskokke mille-feuille med artiskok, herefter kan det ikke ændres.Bordet på Restaurant Tight er reserveret til jer frem til kl. 19:45, hvor de siger tak for i aften.Royal Monogram of King Christian IV of Denmark.svg
BRYGHUS

Tirsdag d. 10. september 2024
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45

Onsdag d. 11. september 2024
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45

Torsdag d. 12. september 2024
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45

Onsdag d. 18. september 2024
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45

Torsdag d. 19. september 2024
Rundvisningen starter kl. 17:00, spisning kl. ca. 18:15 - 19:45Pr. person inkl. rundvisning & middag.................................kr. 460,-

Inkl. moms & alle gebyrer

Står datoen med lys grå, betyder det at der er udsolgt.
 

logo maske

BETINGELSER


DU SKAL VÆRE TILMELDT VORES NYHEDSBREV, FOR AT KUNNE BENYTTE VORES TILBUD: TILMELD


BESTILLING
Send navnadressetelefonnummerdato og antal pladser pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Du hæfter nu for din bestilling.
Inden for 24 timer på hverdage sender vi en mail der bekræfter, at billetterne er taget fra til dig, så du kan sætte kryds i kalenderen. MINIMUMS DELTAGELSE & BETALING

Der er plads til få ved hvert arrangement, da alle skal have noget ud af det. Dog kræver arrangementet et min. antal deltager, for at kunne gennemføres. Vi sender dig først en faktura pr. mail til betaling netto/kontant, når der er tilstrækkeligt med tilmeldinger. 
Skulle vi være nødsaget til, at aflyse et arrangement på den dato du har valgt, pga. manglende deltagelse, får du allersenest besked en uger før.


RESERVATION UDEN BINDING

Har du brug for et par dage til at invitere flere personer, sender du navnadressetelefonnummer og dato samt hvor mange pladser det realistisk drejer sig om til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vi tager pladserne fra til dig og mailer den dato, hvor din reservation udløber. Inden udløbsdatoen skal du kontakte os med det endelige antal. 
Du hæfter nu for din bestilling
en og vi sender fakturaen pr. mail jf. ovenstående.


BILLETTER
Når vi har registreret din betaling, sender vi jeres voucher pr. mail.
 

AFLYSNING
Er vi nødsaget til at aflyse, får du det fulde beløb retur inden for 7 bankdage, eller du kan beholde dine pladser til en evt. ny dato.
ARTSALES ANDRE ARRANGEMENTER

 
ArtSales  •  info@artsales.dk  •  tlf. nr. +45 39 40 14 44